Professzionális képzések a vidéki asszonyoknak

Ezen a hétvégén startolnak a kizárólag vidéki asszonyok számára indított szakképesítési és újraszakosodái képzések Maros megyében – tájékoztat a Vidéki Asszonyok és Családok Egyesülete.

A díjmentes felkészítők az itt élő közösségek bármelyik nő-tagjának szólnak. A képzések a szakács, fodrász, virágkötő, turisztikai panzió-adminisztrátor, humán erőforrás felügyelő, kereskedelmi dolgozó, valamint textilipari dolgozó szakterületeket érintik.

Jelenleg több mint 200 hölgy iratkozott be a felkészítőkre. Az első képzéseket Gyulakután és Balavásárán tartják, a most következő hétvégén. Ezek során a jelentkezők szakácsnak és virágkötőnek tanulhatnak.

A résztvevők a képzések végén az Országos Felnőttképzési Tanács által országszinten elismert szakképesítési oklevélben részesülnek.

A képzéseket a Szeben megyei Nagybaromlak községben működő Támogatási Központ szervezi. A központot 2010. szeptemberében nyitották, azóta információszolgáltatással, szakmai felvilágosítással és képzésekkel foglalkozik. Célközönségét a Maros és Szeben megyei vidéki asszonyok csoportja képezi.

A projekt lezárásáig, közel 500 vidéki nő részesül majd szakképesítésben Romániában. A projektet az Európai Szociális Alap támogatja a román állammal közösen, az Operatív Szektoriális Program – Humán Erőforrás Fejlesztése keretén belül.

Fotó: Kádár László

Share this post

PinIt
scroll to top