Profi sípálya, a megyében

Méghozzá kettő! Aki tehát ezt a téli sportot űzné, nem is kell messzire utaznia. Szovátán ugyanis két olyan sípályát is talál, amely minden szempontból felszerelt és ellátott.

Az egyik pálya amatőröknek, a másik gyakorlott sízőknek lett kialakítva – magyarázta Ioan Piroska, a szovátai sípályák tulajdonosa. Ez utóbbi 1 kilométer hosszú, és több olyan szakaszt is tartalmaz, amely próbára teszi a sportolók tehetségét. Az amatőr sípálya ezzel szemben csak 300 méter hosszú, és kizárólag kezdőknek való.

A tulajdonos hozzátette, a pályáknál két-két felvonó is működik, a feljutást tehát több pontból is megtehetik a sízők. Szintén Ioan Piroskától tudjuk azt is, hogy a helyszínen sí-felszerelés, szánkó és egyéb sport-eszköz is kölcsönözhető.

Jelen pillanatban a pályákon lévő hó alkalmas még a sízésre, azonban ha bekövetkezik az olvadás, a tartós hótakarót a helyszínen működő hóágyúkkal biztosítják majd – egészítette ki a tulajdonos.

Úgy tűnik, az idei szezonban a téli sport kedvelőinek nem csak a körülmények, hanem a szállodák és panziók ajánlatai is kedveznek: a szovátai vendéglátók ugyanis egészen zsebbarát árakon kínálják szobáikat.

Share this post

PinIt
scroll to top