A PSD áll a székelyföldi szórólapozási akció mögött

A PSD rendelésére kezdték osztogatni Maros, Hargita és Kovászna megyékben azokat a szórólapokat, amelyeken Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Markó Béla volt RMDSZ-elnök fotója szerepel azzal a helyesírási hibát is tartalmazó felirattal, hogy az RMDSZ nem szavaz Johanniszra! – tudta meg a Transindex.

rmdsz-plakat

A szórólapon nem szerepel semmiféle arra utaló információ, hogy ki a kiadója, ez pedig sérti a kampányra vonatkozó törvényeket. Az RMDSZ vezetője elhatárolódott az akciótól.

Egy birtokunkba jutott, az egyik székelyföldi városban a szórólapok kézbesítésére vonatkozó információkat tartalmazó postai megrendelőcetliből kiderül, hogy a PSD Bukarestben adta fel a megrendelést. Kiderül az is, hogy az illető székelyföldi városban hány darab szórólapot kell kihordani, illetve az, hogy a magyar nyelven beszélő lakosságnak kell eljuttatni a szórólapokat.

Postai körökből származó információink szerint a szórólapozási akciót mindhárom megyében leállították, mert időközben kiderült, hogy a szórólapterjesztést egy lejárt, nyugdíjasoknak kézbesítendő szórólapok kihordására vonatkozó szerződés alapján rendelte meg a PSD.

cikkek_58977

A rendelés Bukarestben került be a rendszerbe, a megrendelő a Postmesager Plus szolgáltatást vette igénybe, ami lehetőséget teremt arra, hogy csak egy bizonyos kategória kapja meg a küldeményt. Ez esetben a célközönség a magyarul beszélő személyek.

Információink szerint a szórólapot 200 ezer példányban készültek szórni a három székelyföldi megyében, Hargita megyében néhány településen már a lakosok postaládájába került a kampányanyag.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top