Pünkösdkor az m2 műsorában Tamási Áron ‘Ördögölő Józsiás’ című rockoperettje Dancs Annamarival

EDV_8394_ (2)

Pünkösd vasárnapján, május 19-én, 20.35 órától (romániai idő szerint 21.35-től) az m2 tv-csatornán a Budapesti Operettszínház legújabb produkcióját láthatják a televízió nézők is. Ez különösen a határontúliaknak nagy öröm, azoknak, akik nehezen vagy egyáltalán nem jutnak el fővárosi teátrum előadásaira.

A színházi közvetítésnek két erdélyi vonatkozása is van, az egyik a szerző, Tamási Áron, aki a mesejátékot még 1952-ben írta. A másik érdekesség az, hogy a darab női főszereplője Dancs Annamari, aki Jázmina tündérkirálylányt alakítja.

– Nagyon szeretem ezt a darabot, a zenéje slágeres, gyönyörű dalaim vannak benne, a látvány káprázatos – meséli Annamari. – És aminek őszintén örülök, hogy igazi emberi érzéseket, gondolatokat játszhatok, tündérként, szőke parókában, csodaszép ruhákban én is megélem azokat a problémákat, drámákat, amelyeket bármelyik földi halandó.

EDV_8020_ (2)

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  A Budapesti Operettszínház számára a zenés változatot Tolcsvay László készítette, a magyar népzene legszebb motívumainak és a ma oly népszerű világzene elemeinek felhasználásával. Az előadás dalai egyszerre XXI. századi módon rockosak, ám közben fülbemászóak, mint az operett-melódiák – így biztosak vagyunk abban, hogy több slágerré válik közülük.

  – Ebben az előadásban mindenki táncol, mindenki énekel, talán ettől volt olyan jó hangulatú még a próbaidőszak is – mondja Somogyi Szilárd, a darab rendezője. – Vári Bertalan koreográfus izgalmas és sokrétű koreográfiát épített ebbe a komplex előadásba. A néptánctól a hip-hopig minden van benne. A díszletek, a jelmezek lélegzetelállítóak, a színpadi látványvilág káprázatos.

  Valódi mesejáték kicsiknek és nagyoknak: hazaszeretetről, árulásról és sok megpróbáltatásról…

  A történet Tündérországban játszódik, ahol az öreg király, Lámsza lovagi tornát hirdet. A győztes nem csak a trónt és a koronát nyeri el, hanem Jázmina hercegnő kezét is. A kérők jönnek, küzdenek (ki így, ki úgy), és a legjobb jelölt, Józsiás, annak rendje és módja szerint nyer. A népmesék hagyományai alapján végül hőseink boldogan élnének, míg meg nem halnak, csakhogy a második helyezett, Bakszén, az ördögkirály fia nem hagyja annyiban a dolgot, és elkezdődik a harc a hatalomért.

  Az erkölcs, az etika és a morál örökérvényű alaptételeit prózában írt tanmesében megmutató példázat tanítása szerint soha ne adjuk fel a küzdelmet, törekedjünk arra, hogy – a hétköznapok minden nehézsége ellenére – a jó és a rossz harcában legyőzzük a gonosz erőket, a külvilágban és önmagunkban egyaránt.

  A rockoperett címszereplője Kerényi Miklós Máté, Jázmina hercegnőként Dancs Annamari, Bakszénként pedig Kocsis Dénes látható. A produkció további szereplői Nádasi Veronika, Bálint Ádám, Kékkovács Mara, Peller Anna, Földes Tamás és Vizi Dávid. Előadásuk igazi családi produkció, gyerekeknek és felnőtteknek, 8-108 éves korig!

  Share this post

  PinIt
  scroll to top