Referendum: gyanút keltenek a vidéki kisboltok

Csalásra vonatkozó, bűntény-gyanús „tevékenységre” figyeltek fel Maros megyében.

Alexandru Petru Frătean, Maros megye prefektusa ugyanis azt állítja, olyan információk birtokába került, amelyek szerint a vidéki kisboltokban visszatartják azon vásárlók személyazonossági kártyáját, akik az elmúlt időszakban adósságot halmoztak fel az üzletekben.

Ennek értelmében, a Kormány helyi képviselője az illetékes hatóságoktól elrendelte, végezzenek ellenőrzéseket a falvakban, és fedjék fel azon kereskedelmi egységek vezetőit, akik ezzel a módszerrel próbálják bebiztosítani magukat a tartozások kifizetésére.

Frătean kihangsúlyozta, amellett, hogy a személyazonossági visszatartása önmagában is törvényellenes, a hétvégi referendumon nagy mértékben befolyásolhatja a népszavazáson való részvételt, és ezáltal annak eredményeit.

A prefektus ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy aki hasonló esetekkel találkozik, azonnal értesítse a hatóságokat.

A Traian Băsescu, felfüggesztett államelnök leváltásáért megzservezett referendumra július 29-én, vasárnap kerül sor, 7.00 és 23.00 óra között.

Foto: politicalocala.ro

Share this post

PinIt
scroll to top