Rendellenességek a tej-kifli programban Maros megyében

tej-kifliA tej-kifli programba észlelt rendellenességekről tettek panaszt a Maros Megyei Tanfelügyelőségnél, miután különböző méretű és eltérően felcimkézett kifliket osztottak szét egy nyárádkarácsoni iskolában.

Ştefan Someşan, megyei főtanfelügyelő szerint, a kiflik méretbeli különbségei mellett, a csomagolásuk olyan cimkéket tartalmazott, amelyek más termékektől származnak, ez pedig nem megengedett.

Az illetékes hozzátette, értesíteni fogja a Maros Megyei Tanácst, ugyanis ez az intézmény a felelős a tej-kifli program helyi kivitelezőinek a leszerződtetésével.

Mátyás Andrea, a Nyárádkarácsoni Általános Iskola tanítónője úgy nyilatkozott, az utóbbi időben szétosztott kiflik csomagolása nem volt a kellőképpen lezárva, továbbá a joghurtos dobozok is csak félig voltak tele. A kifliket egymás után, sorjában csomagolták be anélkül, hogy a tasakokat szétválasztották volna egymástól. Emellett, a méretük és a színük sem egyezett, olyan kifli is volt, mely feketére égett – részletezte a tanítónő.

Makkai Béla, a pékség igazgatója úgy nyilatkozott, a hiba minden bizonnyal emberi tévedésnek tulajdonítható. A csomagolási részlegen csúszhatott be, amikor a személyzet nem vágta el a tasakokat, illetve véletlenül idegen cimke is bekerült a kiflik mellé. Azonban fényt derítenek a hibára, a térfigyelő kamerák felvételeit nyomon követve. Hozzátette, ha rosszindulat áll a háttérben, a tettesnek problémái lesznek.

Maros megyében a tej-kifli program értéke 10,7 millió lej, amely összegből a tejért 6,7 milliót, a pékáruért közel 4 milliót fizet az állam. Az egy doboz tejből és egy kifliből álló csomag Kormány által jóváhagyott értéke pedig 1,17 lej, ÁFÁ-val együtt.

Maros megyében összesen 64 ezer iskolás és óvodás részesül a tej-kifli programban.

Fotó: manna.ro

Share this post

PinIt
scroll to top