Rendőrt vádolnak három gyerek bántalmazásáért

bilincs - illusztracioA Maros Megyei Szociális Gondozási és Gyerekvédelmi Igazgatóság nyomozást indított, miután az intézmény marosszentkirályi családiházában élő három gyerek azzal vádolt egy rendőrt, hogy fizikailag bántalmazta őt.

A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség képviselői úgy nyilatkoztak, a gyerekek zűrös háttérrel rendelkeznek. Egyiküket kizárták az iskolából, a másikuk pedig valószínűleg elszökött a házból, ugyanis eltűntnek nyilvánították.

Doru Constantin, a Megyei Gyerekvédelem szóvivője szerint, a gyerekek 14 és 16 év közötti kiskorúak. Arról tettek panaszt, hogy az iskolából hazafele jövet egy rendőr megállította őket, és az engedélyük felől kérdezte őket, amit a nevelőszülők írtak a kimenetelük igazolására. A gyermekek azt állították, a rendőr megverte őket – számolt be a szóvivő.

Hozzátette, jelenleg a gyerekek a Törvényszéki Orvosi Intézetben vannak, ahol megvizsálják majd, hogy valóban bántotta-e őket a rendőr.

A hatóságiak kikérdezték a nevelőszülőket is, hogy tudnak-e valamit az esetről, de azok semmiről sem értesültek. Idő közben a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség is bekapcsolódott a nyomozásba, hogy kiderítse, valósak-e a gyerekek vádjai vagy sem.

Share this post

PinIt
scroll to top