Robbantás egy romániai egyetemen – nincsenek áldozatok

Kisebb robbanás történt hétfő délelőtt a jászvásári műszaki egyetemen, ahol egy hátizsákos ismeretlen egy pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött egy vizsgateremben, áldozatok nincsenek – közölték a román hírtelevíziók.

rendorrendA szemtanúk szerint egy negyven év körüli férfi lépett be több csomaggal az előadóterembe, ahol a távközlési kar több mint hatvan végzőse államvizsgázott, és azt mondta, pokolgép van nála. Később csattanás hallatszott és nagy füst keletkezett, ekkor a diákok leteperték a támadót, akit a rendőrség rövidesen őrizetbe vett.

„Azt kiabálta, hogy senki ne mozduljon, jöjjön oda a rendőrség, mert velük van dolga” – számolt be a történtekről Bogdan Ion, a kar dékánja, aki – több oktatóval együtt – maga is a teremben volt. A tanárok riasztást adtak le a túszejtésről a 112-es segélyhívón.

„Amikor úgy gondolta, hogy mindjárt érkezik a rendőrség, azt mondta: na, akkor most bebizonyítja a rendőröknek, hogy igazi bomba van nála, és elkezdett szerelni valamit a csomagjai körül, ekkor történt a csattanás” – ecsetelte a dékán. Hozzátette: ezt a pillanatot használták ki a diákok arra, hogy földre teperjék.

Az egyetemet kiürítették, mivel a merénylő azt állította, hogy másutt is robbanószerkezeteket helyezett el. Az épületet tűzszerészek vizsgálják.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Az eset szemtanúi nem ismerték az elkövetőt, de az egyetem egyik tanára azt állította, hogy a merénylő – sok évvel korábban – a jászvásári műszaki egyetemen diákja volt.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top