Robbantás egy romániai egyetemen – nincsenek áldozatok

Kisebb robbanás történt hétfő délelőtt a jászvásári műszaki egyetemen, ahol egy hátizsákos ismeretlen egy pokolgép felrobbantásával fenyegetőzött egy vizsgateremben, áldozatok nincsenek – közölték a román hírtelevíziók.

rendorrendA szemtanúk szerint egy negyven év körüli férfi lépett be több csomaggal az előadóterembe, ahol a távközlési kar több mint hatvan végzőse államvizsgázott, és azt mondta, pokolgép van nála. Később csattanás hallatszott és nagy füst keletkezett, ekkor a diákok leteperték a támadót, akit a rendőrség rövidesen őrizetbe vett.

„Azt kiabálta, hogy senki ne mozduljon, jöjjön oda a rendőrség, mert velük van dolga” – számolt be a történtekről Bogdan Ion, a kar dékánja, aki – több oktatóval együtt – maga is a teremben volt. A tanárok riasztást adtak le a túszejtésről a 112-es segélyhívón.

„Amikor úgy gondolta, hogy mindjárt érkezik a rendőrség, azt mondta: na, akkor most bebizonyítja a rendőröknek, hogy igazi bomba van nála, és elkezdett szerelni valamit a csomagjai körül, ekkor történt a csattanás” – ecsetelte a dékán. Hozzátette: ezt a pillanatot használták ki a diákok arra, hogy földre teperjék.

Az egyetemet kiürítették, mivel a merénylő azt állította, hogy másutt is robbanószerkezeteket helyezett el. Az épületet tűzszerészek vizsgálják.

Az eset szemtanúi nem ismerték az elkövetőt, de az egyetem egyik tanára azt állította, hogy a merénylő – sok évvel korábban – a jászvásári műszaki egyetemen diákja volt.

Share this post

PinIt
scroll to top