Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni

Romániában a felnőtt lakosság kevesebb mint egyharmada készül nyaralni egy friss felmérés szerint, amelyet csütörtökön ismertetett az Agerpres hírügynökség.

Fotó: Flickr.com

Fotó: Flickr.com

Az Inscop társadalomkutató intézet kérdezőbiztosai május utolsó, illetve június első napjaiban kérdeztek meg több mint ezer (reprezentatív minta alapján kiválasztott) felnőttet Romániában, hogy elutazik-e valahova nyári szabadsága idején. 32 százalékuk mondta azt, hogy igen, 44 százalékuk azt, hogy nem, 20 százalékuk pedig azt, hogy még nem döntött. A vakációzni szándékozók 28 százaléka a román tengerpartra készül, 24 százaléka külföldre, 21 százaléka rokonokhoz vagy barátokhoz, 20 százalék pedig a hegyekbe.

A külföldre készülő csaknem másfél millió román állampolgár körében a legnépszerűbb célország Bulgária, az utazást tervező válaszadók 19 százaléka indul ide. A további sorrend Spanyolország (15 százalék), Olaszország (14 százalék), Görögország (13 százalék), Törökország (10 százalék) és Horvátország (8 százalék). A külföldi vakációra készülő válaszadók 1,3 százaléka mondta azt, hogy Magyarországra megy nyaralni.

A megkérdezettek több mint fele 250 és 700 euró közötti összeget szándékszik elkölteni a nyaraláson, 26 százalékuk 250 euró alatti összeget – derült ki a romániai felmérésből.

Magyarországon a háztartások közel 40 százaléka tervez utazást a 2013-as főszezonban, a többség belföldi pihenést tervez, az úti célok közül továbbra is a Balaton a kedvenc – hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Turizmus (MT) Zrt. nyári szezonnyitó sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top