A romániai lakosság 6%-a végez rendszeresen testmozgást, 61%-a egyáltalán nem sportol

A romániai lakosság mindössze 6%-a végez rendszeresen testmozgást, 61% pedig egyáltalán nem sportol – derül ki egy szaktanulmányból.

Eszerint 2015-ben a hazai lakosság 61%-a semmilyen sportot nem űzött, 15% alkalomszerűen, 18% pedig nagyon ritkán edzett. A romániaiaknak csak a 6%-a végez rendszeresen testmozgást, és ezzel az aránnyal az ország a 8%-os európai uniós átlag alatt helyezkedik el. Ennél alacsonyabb arányt csak Csehországban és Lengyelországban (5%), illetve Bulgáriában (2%) jegyeztek.

Mindezek ellenére a romániai fitneszpiac, a tanulmány szerint 25%-os bővülést könyvel el évente, és a mozgásközpontok száma is folyamatosan nő.

Vállalati fitnesz terén azonban még van hely a fejlődésre. A tanulmány adatai szerint a hazai vállalatok mindössze 3-5% kínál ingyen edzőtermi bérletet alkalmazottainak, ugyanakkor 60%-uk együttműködik valamilyen mozgásközponttal, így az alkalmazottak kedvezményes áron vásárolhatnak belépőket. A legtöbb ilyen vállalat a fővárosban található, nagy részük a bank- és pénzügyi szektort, illetve a gépkocsiipart képviseli.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top