A romániaiak kétharmada elégedetlen a munkakörülményekkel

A romániaiak kétharmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi munkakörülmények rosszak, 55 százalék szerint pedig az utóbbi öt évben még tovább romlottak, derül ki egy csütörtökön publikált európai szintű felmérésből.

munkahely

A romániaiak 64 százaléka gondolja úgy, hogy rosszak a jelenlegi munkakörülmények Romániában, míg az unió tagállamaiban átlagosan a lakosság 46 százaléka gondolja úgy, hogy rosszak a munkakörülmények saját országában. Mindössze 32 százalék szerint jók a jelenlegi munkakörülmények, az unióban ehhez képest a dolgozók 53 százaléka elégedett a saját országában a munkakörülményekkel.

Ezenkívül a romániaiak 75 százaléka elégedett a munkaprogramjával, és mindössze 24 százalék nyilatkozta azt, hogy nem elégedett vele.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderül, miben nyilvánul meg a megkérdezettek számára a munkahelyi stressz: 58 százalék az egészségi állapota illetve a biztonsága miatt aggódik, 17 százalék a megterhelő fizikai munkát, további 16 százalék pedig a munkahelyi balesetek veszélyét nevezte meg stresszhatásként.

Share this post

PinIt
scroll to top