Rovartalanítanak a városban

Megkezdték az idéni rovartalanítási akciót Marosvásárhelyen. Először a közterületeken végzik el az írtást, majd a tömbházakban is folytatják. A használt anyagok nem mérgezőek az emberre, viszont irritációt okozhatnak a légúti panaszokkal küszködőknek.

A rovartalanítást a Coral Impex vállalat munkatársai végzik, akik egyébként az elmúlt években is írtottak. A várost több részre osztották, az akció pedig reggel és este zajlik.

Alina Badea, a Coral Impex marosvásárhelyi kirendeltségének igazgatója úgy nyilatkozott, nappal a szakemberek hét csoportja dolgozik, éjjel pedig hat csapat végzi a talajmenti rovartalanítást. Ehhez hozzáadódik még a repülővel történő kezelés, amelyet háromszor hajtanak végre – tette hozzá az igazgató.

A cég képviselői szerint, a használt anyagok nem ártalmasak az emberi egészségre. Környezetbarát anyagokkal dolgoznak, amelyek nem hagynak nyomot sem a talajban, sem pedig a környezetben. Alina Badea ugyanakkor felhívja azon személyek figyelmét, hogy akik légúti megbetegedéssel rendelkeznek, óvakodjanak a kezelt levegőtől, mivel az irritációt okozhat.

A közterületek rovartalanítása szombaton, azaz holnap ér véget. Jövő héten pedig megkezdik a magánterületek fertőtlenítését. A tömbházak folyósóin, valamint a pincékben is rovartalanítanak, a lakótársulások képviselőivel pedig már megtörtént az egyeztetés – egészítette ki Alina Badea.

Az igazgató által nyújtott információk szerint, a rovartalanítási akció 62 ezer 400 lejébe kerül a városnak.

Share this post

PinIt
scroll to top