Sárga jelzést léptetnek érvénybe a meteósok

Nem szabadulunk a hideg és veszélyes időjárástól – a narancssárga kód érvényességét követően újabb figyelmeztető jelzést bocsátanak ki a meteorológusok.

Az erős fagy után ezúttal havazásra, heves széllökésekre, és zúzmarás hidegre vonatkozó sárga kódot léptetnek érvénybe a szakemberek, országszerte. A riasztás február 3-ától, délelőtt 10 órától február 5-ig, este 8 óráig tart.

A fent említett időszakban, a havazás fokozatosan belepi majd az országot, dél-keletről érve el hazánkat. Helyenként a lehulló csapadék mennyisége megnövekedhet, átlagban a friss hóréteg vastagsága meghaladja a 20 centimétert – főként a hegy- és dombvidékeken.

A szél időnként felerősödhet, leginkább délen tombol majd, meghaladva az 50–60 kilométer/órás sebességet. A hegyekben pedig akár 90 kilométer/órával süvítő szélre is számítani kell.

Szombat reggeltől, a déli és a középső területeken, helyenként eső, havaseső formájában eshet a csapadék. Azonban a talaj mentén és főként az utakon csúszós jéghártya képződhet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológusok szerint, az ország déli részében már mától hullni kezd a hó.

Share this post

PinIt
scroll to top