Sapientia ballagás 2011

A SAPIENTIA EMTE marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kara immár a tizedik tanévet zárja, 2011. június 2-5. között.

A végzős hallgatók tiszteletére szervezett rendezvénysorozat, amelyet a kar közösen a Hallgatói Önkormányzattal szervez,  június 2-án, csütörtökön kezdődik a már  hagyománnyá vált kocogással. A  kocogók (tanárok és diákok egyaránt)  délután 17:30-kor gyülekeznek, a szakuknak megfelelő checkpointnál:

1. Deus Providebit Ház –  Automatizálás szak
2. Pszeudoszféra – Informatika szak és Fordító és tolmács szak
3. Európa buszmegálló – Kommunikáció és közkapcsolatok szak
4. Poklos híd – Kertészmérnöki szak
5. Fortuna megálló – Mechatronika szak
6. MOL benzinkút – Pedagógia szak
7. A Sapientia alatt (a domb aljában) – Számítástechnika szak

A kocogás, amelynek szimbolikus tartalma van, 18 órakor indul a Deus Providebit Háztól, amely négy évig szolgált a Sapientia otthonaként (2001-2005).  A campusba való megérkezés után a tábortűz mellett, szalonnasütés, nótázás és hajnalig tartó buli vár  a végzős diákokra.

Június 3-án, pénteken, 16 órakor kezdődik a Gálaest a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében, ahol a végzős diákok átveszik a díszokleveleket, ugyanakkor különböző kulturális műsorokra kerül sor.

A tulajdonképpeni ballagási ünnepély szombaton, június 4-én, délelőtt 11 órakor kezdődik a Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar campusának aulájában. Nyitóbeszédet mond Kató Béla a Sapientia Alapítvány elnöke, őt követi Dr. Dávid László, a Sapientia EMTE rektora, Dr. Székely Gyula, a Sapientia EMTE Műszaki és Humántudományok Kar dékánja, a tanszékvezetők, valamint a ballagók nevében felszólal Gábor Balázs, III. Éves Kommunikáció és közkapcsolatok szakos diák.

Június 5-én, vasárnap 21:00-kor kezdetét veszi a végzősök tiszteletére rendezett kosaras bál, melyet a szervezők nyitnak meg egy angol keringővel. A bál  másnap hajnalban ér majd véget.

Share this post

PinIt
scroll to top