Segítsetek Gergely Szidónia-Angyalkának leküzdeni a májrákot

A maros megyei, vámosgálfalvi Gergely család mindennapjai drámaian megváltoztak amióta a 2 és fél éves kislányukat III. fokú májrákkal diagnosztizálták (Hepatoblastom). A végleges diagnózist a vizsgálatok elvégzése után hozták meg, amelyek során kiderült, hogy az AFP (alfa-feto protein) értéke 609,1 mg/ml, amelynek értéke normál körülmények között 10 mg alatt kellenne legyen.

Mindez 5 héttel ezelőtt kezdődött egy banális hasmenéssel, amelyet hiába kezeltek, a kislánynak 39 fokos láza lett, amely elvezette a szülőket a marosvásárhelyi kórházba, ahol az egészségi állapota nem javult. Ekkor hastükrőzésre rendelték Szidóniát, amelyen kiderült hogy egy 9-10 cm nagyságú és 26 mm vastagságú májdaganata van, amely már előrehaladott állapotú.

Mivel egy rendkívül súlyos esetnek nyilvánították, így a szükséges biopszia vizsgálatot már csak az I.-es kolozsvári kórház vállalta. A biopszia vétel hagyományos műtétként zajlott mivel a daganat már 12 cm-re növekedett és behálózta a vérereket és a hasnyálmirigyet. Az eredmények azt mutatták, hogy a kislány már nem műthető állapotban van a betegsége előrehaladottsága miatt.

Ezekután Szidónia elkerült a kolozsvári II.-es Gyerekkórház onkológiai osztályára ahol Gheorghe Popa doktor úr kezeli és aki ugyanakkor külföldi klinikai beavatkozás felé irányította a szülőket. A jelen pillanatig a kislány már két kemoterápiás kezelésen esett át, amelynek következtében a daganat mérete 1-1,5 cm-t kisebbedett.

Sajnos a neheze ezután következik mivel Szidóniának májátültetésre van szüksége, amely egy nagyon bonyolult és rizikós beavatkozás. Romániában egyelőre nincs sem felszerelés, sem megfelelő képzettségű orvosi csapat aki ezt a műtétet elvégezné, így külföldön lenne egyedüli esélye, pontosabban a brüsszeli Saint Luc kórházban. A beavatkozás óriási anyagi teher a családnak, mivel ez körülbelül 30.000 – 40.000 Euroba kerül. Ezúton felkérünk mindenkit aki teheti és szeretne segíteni a családnak, tegye meg, mert Szidónia megérdemel még egy esélyt az Életre!

Elérhetőség:
Gergely Zsuzsánna:
E-mail: susanaskrp@yahoo.fr
Tel: 0753150209

Gergely József:
Tel: 0746328497

Adományozási bankszámlaszám:
Lej-ben: RO32BTRL02701201573083XX – Banca Transilvania
Euro-ban: RO78BTRL02704201573083XX – Banca Transilvania
Cod. SWIFT: BTRLRO22XXX – külföldi adományok esetében.

Share this post

PinIt
scroll to top