Sepsibodok polgármestere: Nem normális, hogy a medve az állomáson járkáljon; jó, hogy nem történt tragédia

Fodor István, Sepsibodok (Bodoc) polgármestere csütörtökön azt nyilatkozta, hogy ő és a helybéliek is aggasztónak tartják, hogy egyre gyakrabban sétálnak a medvék a településen.

Sepsibodok polgármestere: Nem normális, hogy a medve az állomáson járkáljon;jó, hogy nem történt tragédia

Szerdáról csütörtökre virradóan két medve közelítette meg a település vasútállomását, egyiküket pedig elütötte a vonat.

„Ahelyett, hogy az erdőben járkáljanak, a medvék a sepsibodoki vasútállomáson járkálnak. Jó, hogy nem mentek be a jegypénztárhoz. Eléggé veszélyes, mert éjjel, hajnalban is jönnek a vonatokhoz az emberek. (…) Nem mondhatom az ingázóknak, hogy ne menjenek dolgozni, üljenek otthon. (…) Már botrány van a községben, azt kérdezik, hogy mit teszünk mi, a hatóságok, mert az állomás ajtójában elüti a vonat a medvét. És az a csúcs, hogy nem egyedül volt, még volt vele egy medve, aki el sem akart menni a helyszínről. Visszatért kétszer-háromszor. Jó, hogy nem történt tragédia, nem kapta el a medve a vasúti alkalmazottat” – nyilatkozta Fodor István.

A polgármester elmondta, a medvék már többször garázdálkodtak idén a község területén, az emberek már félnek kimenni az utcára, az önkormányzat pedig tehetetlen az ügyben, hiszen aláírásokat gyűjtöttek, a minisztériumokhoz fordultak, de nem kaptak választ.

„Ha lelősz egy medvét fizetsz, (…) de egy emberi életért senki nem fizet (…). Nem tudom hová jutunk, ha így folytatódik (…) meg kell találni a módját, hogy a medvék az erdőben, az emberek a faluban lakjanak” – mondta a polgármester.

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Nicoleta Tolvaj-Marin az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a medvére egy vasúti munkás talált rá, aki azonnal értesítette a hatóságokat az 112-es egységes sürgősségi hívószámon.

„A sepsibodoki rendőrök a helyszínre érkeztek és megállapították, hogy az ütközés következtében a medve elpusztult. A rendőrök értesítették az erdőőrt, hogy elszállítsák a tetemet, jelenleg azt vizsgálják, hogyan jutott az állat az állomás környékére” – jelentette ki a szóvivő.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top