Sikeres önkormányzati összefogás

akosfalva

Múlt héten az Alsó-Nyárádmenti polgármesterek, Osváth Csaba, Iszali Tibor, Ferenczi György közös felkéréssel fordultak a maros Megyei Tanács elnökéhez, melyben kérték az Ákosfalva-Nyárádtő megyei út tehermentesítését és rehabilitációját.

A helyi önkormányzatok feltérképezték a keletkezett károkat. Megállapították, hogy az út minősége alaposan megromlott, a forgalom jelentősen megnőtt, állandó balesetveszély van, illetve a teherforgalom miatt több lakóház struktúrája megrongálódott.

Ciprian Dobre a Maros Megyei Tanács elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a térségben erre az évre szánt útjavítási pénzösszeg felét az Ákosfalva-Nyárádtő megyei útszakasz kátyúzására fordítják.

Az ügy képviseletét Kelemen Márton az RMDSZ megyei tanácsosi frakcióvezetője is felvállalta, aki elmondta, hogy az RMDSZ továbbra is támogatja azt a kérést, hogy a 7,5 tonnánál nagyobb teherautókat más útra tereljék.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    „Fontosnak tartjuk a megyei elnök bejelentését, hiszen az út már-már életveszélyes, azonban a probléma még nincs megoldva, az Alsó-nyárádmentiek a nagy teherforgalom elterelését kérik. Az épületek és emberéletek még mindig veszélyben vannak, a kátyúzás ideiglenes megoldást jelent, ha az utat próbára tevő nagy teherforgalom nincs eltérítve, bármilyen jó szándék is vezérli a Megyei Tanácsot, a ráfordítás ablakon kidobott pénz lesz ”– mondta a frakcióvezető.

    Közlemény

    Share this post

    PinIt
    scroll to top