Sikeres volt az Erdély TV adománygyűjtő nótaestje

Mintegy 7.300 lej gyűlt össze az Erdélyi Magyar Televízió szerdai adománygyűjtő nótaestjén, amelyet a türi Magyar Ház újjáépítésének támogatására szervezett. A teltházas eseményen közismert előadóművészek léptek fel, a közönség soraiban volt Frunda György szenátor, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje is, aki szintén pénzadománnyal támogatta a kezdeményezést.

Bartha Judit programfelelős elmondta, az ETV a múlt év decemberében indította el az adománygyűjtést, azóta 17.000 lejt sikerült összegyűjteni a Fehér megyei szórványközösség támogatására. A televízió felhívására a művészeti élet több jeles személyisége is jelezte segítési szándékát, ennek eredménye a szerda esti koncert, amelynek teljes bevételét a Magyar Ház felújítására fordítják majd.

Az est előadói, a Hajlik Rózsafa Nótatársulat és meghívottjai: Szilágyi Sándor, Miklós Szilvia ,Bajkó Kinga, Ábrám Tibor, Gyárfás István, zenélt Gyárfás József és népi zenekara. Ők honorárium nélkül vállalták a fellépést. A Maros megyei Tanács és annak vezetője, Lokodi Edit Emőke tanácselnök pénzadománnyal támogatta az estet. Kémenes Lóránt türi katolikus plébános köszönetet mondott minden adakozókedvű erdélyi magyarnak. Elmondta, a befolyt összegből a hónap végén megkezdhetik az épület rehabilitációját, jelenleg az építkezés engedélyeztetési folyamata zajlik.

Bajkó Kinga nótaénekesnő szerint egy közösség életében rendkívül fontos az adakozás, a segítségadás, a szolidaritás. – Az ETV felhívása nyomán döntöttem úgy, hogy támogatni fogom a türi Magyar Ház felépítését, és mivel anyagilag nem tudok segíteni, magyar nótával annál szívesebben segítek. Így született a karitatív nótaest ötlete – mondta az előadóművész.

Az Erdélyi Magyar Televízió a türi magyarok nevében szintén köszönetet mond mindazoknak, akik felajánlásaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez.

Forrás: Erdély TV

Share this post

PinIt
scroll to top