Simona Halep: Erről a pillanatról álmodom, amióta teniszezem

Amióta elkezdett teniszezni, erről a pillanatról álmodik – mondta Simona Halep szombaton, miután megnyerte a francia nyílt teniszbajnokság döntőjét, megszerezve ezáltal pályafutása első Grand Slam-trófeáját.

Simona Halep: Erről a pillanatról álmodom, amióta teniszezem

„Köszönöm mindenkinek! Csodálatos volt! Az utolsó játékban úgy éreztem, nem kapok levegőt. Minden tőlem telhetőt megtettem. Ez fantasztikus, erről a pillanatról álmodom, amióta teniszezem. Nagyon örülök, hogy ez pont a Roland Garroson következett be. Párizs különleges város számomra. Sloane nagyon jó, erős játékos, nehéz ellene játszani” – fogalmazott a világelső román lány az amerikai Sloane Stephensszel játszott finálét követően.

Simona Halep 3:6, 6:4, 6:1-re győzte le szombaton Sloane Stephenst a Roland Garros női egyes versenyének döntőjében. Ez volt a negyedik GS-fináléja, és az első, amelyet sikerül megnyernie. Kétszer, 2014-ben és 2017-ben éppen Párizsban, egyszer idén, az ausztrál nyílt bajnokságon szenvedett vereséget a döntőben.

Szombati tornagyőzelméért 2,2 millió eurós pénzdíjban és 2.000 ranglistapontban részesül. 45 évvel ezelőtt férfi egyesben is román bajnokot avattak Párizsban Ilie Năstase személyében, 40 évvel ezelőtt pedig a szintén román Virginia Ruzici nyerte meg a Roland Garros női egyes döntőjét.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top