Smaranda Enache: Hátrányos helyzetbe hoz a választási program

Smaranda Enache, a Pro Európa Liga elnöke és a júniusi helyhatósági választások független jelöltje úgy véli, a május 1-e miatt kialakuló hosszú hétvége meggátolja őt abban, hogy összegyűjtse a szükséges aláírásszámot a választásokon való induláshoz.

Habár a törvény szerint április 30-ig még gyűjtögetheti a kézjegyeket, Enache szinte biztos abban, hogy a hétvége és az utána következő szabad napok akadályozni fogják ebben a tervében.

A függetlenként indulni szándékozó Enache úgy nyilatkozott, amennyiben ezen megszorítás miatt nem sikerül összegyűjtenie a szükséges aláírásokat a fenti dátumig, pert indít a Kormány ellen az Európai Emberjogi Bíróságon.

A Pro Európa Liga elnöke egyébként azt javasolná a marosvásárhelyi politikai pártoknak, hogy támogassanak egy független jelöltet annak érdekében, hogy az kellő erővel tudjon szembeszállni Dorin Florea aktuális polgármesterrel, aki ugyancsak tovább jelölteti magát a júniusi választásokon. Mi több, Smaranda Enache hajlandó visszavonulni és kiállni Frunda György vagy Cornel Brişcaru mellett, ha kiderül, a marosvásárhelyiek inkább őket részesítenék előnyben.

Share this post

PinIt
scroll to top