Smaranda Enache: nem leszek a magyarok jelöltje!

Smaranda Enache nem mond nemet az előválasztásokra, amelyet az MPP szorgalmaz Marosvásárhelyen, de annak eredményétől függetlenül jelölteti magát a júniusi polgármester-választáson.

A Pro Európa Liga elnöke kijelentette: nem ért egyet azokkal, akik egységes román vagy egységes magyar jelöltben gondolkodnak. Azok támogatásában bízik, akik európai gondolkodású, polgári szellemiségű, demokrata, a pluralizmus elveit tiszteletben tartó városvezetőt szeretnének, függetlenül attól, hogy magyar-e vagy román. Ennek megfelelően nem is fogadná el, hogy a marosvásárhelyi magyarság jelöltjeként emlegessék, írja a mediatica.ro portál.

Smaranda Enache azt mondta: részt venne a Magyar Polgári Párt és jelöltje, Benedek Imre által szorgalmazott előválasztáson, de annak eredményétől függetlenül jelölteti magát a júniusi polgármester-választáson. „Akár első leszek, akár harmadik, ebből a szempontból mindegy” – szögezte le.

Az előválasztásokat a választások előtt két-három hónappal szervezné meg Marosvásárhelyen a polgári oldal. Az RMDSZ jelezte, hogy nem kíván megméretkezni.

Forrás: mediatica.ro

Share this post

PinIt
scroll to top