Sorina Pintea: Nem oldottuk meg a hálapénz problémáját; vannak kórházak, ahol még adnak hálapénzt

Az informális fizetések problémáját még nem oldották meg egyes kórházakban, nyilatkozta szerdán Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

Sorina Pintea: Nem oldottuk meg a hálapénz problémáját; vannak kórházak, ahol még adnak hálapénzt

A tárcavezető azt mondta, ebből a szempontból „negatív feedback-et kapott”.

„Sajnos negatív a feedback-em. Nem oldottuk meg a kenőpénz problémáját. Éppen ma olvastam valamit azzal kapcsolatban, hogy vannak olyan kórházak, ahol még adnak hálapénzt. Érdekelt volna, hogy ehhez a feltételhez kötődik-e az orvosi ellátás, bár nem hinném. Azt hiszem, a vérünkben van, hogy elmegyünk az orvoshoz és borítékot adunk neki. Mindenki ezt teszi. Ne adjunk többet” – mondta Pintea egy orvosi szaktanácskozás végén.

A kórházak páciensei által kitölthető kérdőívekkel kapcsolatosan az egészségügyi miniszter elmagyarázta, hogy a mechanizmus működik, azonban a betegek nem bíznak abban, hogy a kérdőívek biztosítják számukra a névtelenséget.

„A (feedback – sz. m.) kérdőíveket 2016-ban vezették be és ha megnézik az egészségügyi minisztérium honlapját, akkor meglátják, hogy háromhavonta közzétesszük a jelentéseket, de sajnos az emberek nem hisznek a kérdőívek névtelenséget biztosító voltában. Az nagyon biztonságos” – tette hozzá Pintea.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top