Sóvidéken és Székelykeresztúron is nézhető az Erdély TV

Székelyföldön is egyre több kábeltévé társaság veszi be műsorai kínálatába az Erdélyi Magyar Televíziót.

A szovátai Digi Communication nemrég indította kábeltelevízió szolgáltatását. Fő célkitűzésük a magyar nyelvű műsorok minél nagyobb számban történő továbbítása, ugyanakkor a helyiek kérésének is igyekeznek eleget tenni.

„Erőt, fáradtságot és pénzt nem kímélve mindent megtettünk, hogy az Erdélyi Magyar Televízió adását eljuttassuk a sóvidéki régió előfizetőihez”- hangsúlyozta Kupás János, a Digi Communication igazgatója. Így Szovátán, Sóváradon és Parajdon év elejétől, Alsó- és Felsősófalván, a tervek szerint, májustól nézhető az Erdély TV.

A szolgáltató vezetője elmondta, hogy meglátásuk szerint a televízió műsora segít a nemzetiségi öntudatuk, valamint a lokálpatriotizmusuk ébren tartásában, nem utolsó sorban szívesen nézik az emberek azt, ami róluk szól.

Ez év márciusától Székelykeresztúron és környékén, 20 km-es körzetben, is nézhető az Erdélyi Magyar Televízió.

„Az előfizetők kérték, másrészről viszont igyekszünk minél több magyar nyelvű adót műsorrácsunkba iktatni”- nyilatkozta Győri Balázs a Hargita Line technikai igazgatója.

Az Erdély TV fő célkitűzése, hogy Erdély minél több magyar háztartásába eljusson, és lehetőségeihez mérten, az erdélyi magyarság igényeinek megfelelő hírekkel és műsorokkal szórakoztasson.

Székelykeresztúr környékén az alábbi helységekben nézhető a Hargita Line műsorcsomagjában az Erdély TV:
1. Andrásfalva
2. Szentábrahám
3. Bencéd
4. Betfalva
5. Alsóboldogfalva
6. Nagykadács
7. Kiskadács
8. Csekefalva
9. Kobátfalva
10. Gagy
11. Szentmihály
12. Kisgalambfalva
13. Rugonfalva
14. Újszékely
15. Siménfalva

Share this post

PinIt
scroll to top