Speciális figyelőeszköz a mentősöktől

A Samaritanus Mentőegyesület mától hozta forgalomba azt a speciális megfigyelő-készüléket, amellyel folyamatosan szemmel tarthatja pácienseit. Egy kulcstartó nagyságú eszközről van szó, amely többek között egy, a mentőszolgálattal összeköttetésben lévő pánik-gombot is tartalmaz.

Ha a készülék vízszintes helyzetben van, ez azt adja a szakemberek tudtára, hogy az illető páciens leesett. A hangos riasztás során megjelenik a mentőszolgálat kijelzőin a páciens kórlapja, betegségei, valamint három telefonszám (ezek lehetnek például egy szomszédé, hozzátartozóé és magáé a páciensé) – magyarázta Varga Zsigmond, a Samaritanus Mentőegyesület koordinátora. A felmerülő helyzet súlyossága alapján a mentőegyesület dolgozói vagy a 112-t hívják, vagy egy saját csapatot küldenek a helyszínre – folytatja a koordinátor.

A készülékre való előfizetés 10 euróba kerül, és többféle szolgáltatást nyújt. A pánik-gomb mellett garantálja a mentősök 24 órás megfigyelését. Opcionálisan pedig kérhető a füst-, gáz- vagy árvízérzékelő funkció, ugyanakkor emlékeztetőként is lehet használni, például a gyógyszerek bevételénél: a mentősök tudni fogják, ha az illető páciens bevette-e vagy sem az orvosságait a megadott időben – nyilatkozta Varga Zsigmond.

Share this post

PinIt
scroll to top