Stagnál a munka a Kardiológiai Klinikán az angiográf gépezet meghibásodása miatt

Egyelőre nem tudja ellátni a szívinfarktusos sürgősségi eseteket a Maros Megyei Sürgősségi Kórház Kardiológiai Klinikája, ugyanis az osztályon meghibásodott az angiográf berendezés, így veszélybe sodorhatná a páciensek életét a beavatkozás alatt.

A bejelentést dr. Benedek Imre, a Megyei Sürgősségi Kórház Kardiológiai Klinikájának vezető főorvosa tette. Úgy nyilatkozott, banki kölcsön által sikerült beszerezniük egy korszerűbb, új angiográf gépezetet az életmentés érdekében, annak használatát azonban a kórház vezetősége elutasította.

Benedek hozzátette, a gépezet állapota több napja kiszámíthatatlan, így nem számolhatnak azzal a kockázattal, hogy éppen akkor álljon le annak a működése, amikor egy beavatkozás zajlik. Ezért nem vállalhatnak egyelőre szívinfarktusos sürgősségi eseteket – indokolta a főorvos.

Benedek Imre azt is elmondta, orvoskollegáival közösen, saját költségekre, banki hitelezéssel megvásároltak egy új angiográf berendezést azzal a céllal, hogy a közösséget segítsék. A kórház vezetősége azonban elutasította a gépezetet, ugyanis szerintük azt az Egészségügyi Minisztérium nem hagyná jóvá.

A Maros Megyei Sürgősségi Kórház képviselői úgy nyilatkoztak, a szaktárca már gondoskodott az kórház angiográf berendezésének a beszerzéséről, csupán az intézkedések maradtak hátra. A Benedek Imre által megvásárolt gépezet pedig egy magánklinikára került, a kórház vezetősége ugyanis nem vállalhat felelősséget egy olyan műszer iránt, amelyet „otthonról” hoztak.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top