Swimathon.ms – lehet iratkozni

swimathon2Április 15-ig lehet jelentkezni a Swimathon.ms jótékonysági úszóversenyre, melyre idén május 18-án a Civil Szervezetek Vására keretén belül kerül sor. A Marosszéki Közösségi Alapítvány által szervezett versenyre legtöbb 10 tagot számláló csapatok jelentkezését várják.

A szervezők elmondták a Swimathon.ms valójában az adománygyűjtés egy speciális módja, amely során minden olyan intézmény/személy, amely egy ügyet szeretne támogatni, keres egy úszót vagy egy úszócsapatot, amely annyi X összeget gyűjt egy adott szervezetnek, ahány medencehosszat úszott adott időn belül. Persze ez a folyamat fordított is lehet: egy összeállt csapat is kereshet támogatót egy bizonyos projekt/szervezet megsegítéséért.

„Az elmúlt évek során több mint 20 000 lejt „úsztak össze” a csapatok, és így olyan szervezeteket sikerült támogatni, mint Teleki Téka Alapítvány, Rotary Téka Klub, Öreg Diákok Baráti Köre, Divers Egyesület, Alpha Transilvania Alapítvány, vagy Hifa Egyesület.” – beszélt az elmúlt évek sikeréről Gál Sándor, az esemény egyik szervezője, aki elmondta, ez a rendezvény egy eszköz arra, hogy tegyünk valamit a városunkért, civil szervezeteinkért. A Maros Sport és Szabadidőkomplexumban, a Week-end olimpiai medencéjében helyet kapó esemény mottója – Nem számít mennyire vagy apró, ha egy nemes célért küzdesz! – is ezt hivatott kiemelni.

CivilVasar_logo_black„A Swimathon az a rendezvény, ahol mindenikünk tud valamit tenni a közösségért, hiszen az egy medencehossz végig úszásával is egy a közösség szolgálatában álló szervezetet támogatunk. A civil szférának pedig bármilyen kis hozzájárulás számít a közösségi programjaik megvalósulásában” – hangsúlyozta Gál Sándor, aki ugyanakkor elárulta, örülnek, hogy idén a XI. alkalommal megszervezett Civil Szervezetek Vására keretén belül kap helyet a Swimathon, mível így nagyobb hangsúlyt kap az esemény jótékonysági jellege.

Az iratkozásról, csapat összeállításról, versenynaptárról további információk a www.swimathon.ms honlapon, a Civil Szervezetek Vásárának Facebook oldalán, vagy +40.747.865096 telefonszámon kaphatók.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top