A szakma, amivel havonta akár 6.000 lejt is lehet keresni Romániában!

Integratív pszichoterápia nyugaton már nagy teret hódít, Romániában még csak most kezdenek megismerkedni vele. A szakemberek jól megélnek belőle, miközben rengeteg emberen segítenek.

pszichoterapeuta

A szakmában dolgozó szakemberek szerint havonta akár 6.000 lejt is meg lehet keresni, ez pedig biztató jövőt jósol azoknak, akik itthon szeretnének maradni és ezt a szakmát választják maguknak.

A pszichoterápiás kezeléseket általában magánrendelőkben végzik, olyan embereknek segíthet, akik egzisztenciális, érzelmi és más jellegű problémákkal küzdenek, melyeket elsősorban a felgyorsított XXI. századi életmódunk generál

Kiből lehet integratív pszichoterapeuta?

Integratív pszichoterapeuta pszichológus vagy orvos lehet. Ahhoz, hogy valaki sikeres integratív pszichoterapeuta legyen három kvalitásra, egy két éves befektetésre és erős motivációra van szükség. A három kvalitás: magas intelligenciaszint, kreativitás és kiegyensúlyozott érzelmi egyensúly. A integratív pszichoterápiás képzés első része két évig tart (1 hétvége/hó), ha a képzés után sikerült a szakvizsga, akkor következik a magánpraxis elindítása. Ezután minimum egy éves szupervízió alatti munka következik.

“Az emberek eljönnek a rendelőbe, de nem fekszenek a kanapén, ahogyan azt a filmekben látni szokás, hanem szemtől szembe beszélgetnek a terapeutával arról, ami őket zavarja, vagy amiről szeretnének. Amik elhangzanak egy integratív pszichoterápiás ülés keretén belül az, élettel, egzisztenciális krízisekkel, párkapcsolati problémákkal kapcsolatosak, de súlyosabb dolgokról is, mint a depresszió, szorongás, pánik rohamok, evés- vagy alvászavarok szó esik”, mondja Camelia Stavarache pszichológus, az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnöke .

Szakemberek szerint két év után havi 5-6.000 lejt keres egy jó integratív pszichoterapeuta.

Share this post

PinIt
scroll to top