Számítógépes tomográf (CT) nélkül?

A helyzet ismerős, ugyanis örökös probléma a megyei kórházakban a CT jelenléte, illetve működőképessége.

A jelenlegi szituáció azonban kicsit mégis más: azon túl, hogy ismét elromlott a CT a Sürgősségi Kórházban, ezúttal már értelmetlen a megjavítása. A legalkalmasabb megoldás egy új gép vásárlása lenne – ami persze időbe telik.

A Megyei Sürgősségi Kórház megpróbál megoldást találni a felmerült helyzetre: levélben kérvényezte a Megyei Kórházat, hogy engedélyezze az abban működő CT használatát, míg újat vásárol az intézmény – tudtuk meg Lavinia Cosmától, a Sürgősségi Kórház szóvivőjétől. A Megyei Kórház igazgatója, dr. Konrád Judith azonban ma csak annyit volt hajlandó erre válaszolni: nem létezik olyan okmány, illetve dokumentum, amelyben az állna, hogy a Sürgősségi Kórház pácienseit a Megyei Kórházban vizsgálhatnák.

Florin Gomotârceanu, a Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere úgy nyilatkozott, az intézmény elromlott CT-jét nem érdemes megjavíttatni. A 8 évi használat után annyira elavult, hogy pénzügyileg nem érné meg a javításába fektetni. Hozzátette, megvan a pénzkeret egy új számítógépes tomográf vásárlására – közel 500 ezer euró, amelyet az Egészségügyi Minisztérium utalt a kórháznak. A beszerzési procedúrák azonban legkevesebb három hónapig is elhúzódhatnak – magyarázta a menedzser.

A Sürgősségi Kórházban eddig naponta 50 beteget vizsgáltak a CT segítségével.

Share this post

PinIt
scroll to top