Szárazság miatt halasztják el az erdősítési kampányt Maros megyében

A tervek szerint, október 22-én startolt volna Maros megyében az az erdősítési kampány, amely a teljes országot lefedi. A szakértők tanácsára azonban november 5-re halasztották a facsemeték ültetését, ugyanis a talaj jelenlegi állapota kedvezőtlen az akció sikeréhez.

Az októberi hónapig elhúzódó szárazság miatt, az elültetett facsemeték esélye a megmaradásra kicsi lenne – ezért a szakértők úgy döntöttek, még várnak azok földbe tételével.

Remélhetőleg a két hét alatt, azaz november 5-ig, a talajba bekerül a kellő mennyiségű csapadék, és az ültetési akciót megkezdhetik – reménykednek a szervezők, akik szerint a helyi önkormányzatok képviselőin kívül önkéntesek is segítkeznek majd a két hektárnyi terület erdősítésében, a Maros megyei Mezőtóhát községben.

A Maros megyei faültetési kampány a „Jó tetteket ültetünk Romániában” elnevezésű Országos Mozgalom része, amely 5–7 éven át zajlik majd hazánkban, és amely tájékoztatást, erdősítést, az ültetvények megfigyelését és karbantartását foglalja magába, míg a faültetés sikeresnek nem nyilvánított.

Az akció során összesen 300 hektárnyi területet erdősítenének és felügyelnének az országban. A „Jó tetteket ültetünk Romániában” kampányt az EcoAssist Egyesület kezdeményezte, amely tavaly a „Let’s Do It, Romania!” országos takarítási kampányt is szervezte.

Share this post

PinIt
scroll to top