Száz éves a Kultúrpalota

A marosvásárhelyi Kultúrpalota építésének 100. évfordulója alkalmából szervez konferenciát a Maros Megyei Múzeum november 22-e és 23-a között a Kultúrpalota Tükörtermében.

Kultúrpalota

A konferencián szó esik többek közt az épület történetéről, felújításáról, valamint más szecessziós épületekről, a Kaposvári Szivárvány Kultúrpalotáról és a szintén 100 éves Aradi kultúrpalotáról.

A konferencián többek közt előad Dr. Keserü Katalin művészettörténész, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem tanára, aki Körösfői Kriesch Aladár népművészeti alkotásait mutatja be. Szombaton pedig várostörténeti sétára várják a résztvevőket,amely során a főtér szecessziós épületeit tekinthetik meg.

Az évforduló alkalmából egyébként több programot is szerveznek november folyamán. November 27-én Járay Fekete Katalin: Az orgona bűvöletében című kötetét mutatják be. A könyv a Molnár Tünde orgonaművésszel készült életinterjú alapján íródott. November 30-án 19 órától pedig a magyarországi Szentpéteri Csilla zongoraművésznő és zenekara tart koncertet a Kultúrpalota nagytermében. A belépés ingyenes.

Forrás: vasarhely.ro

Share this post

PinIt
scroll to top