Székelykaput avatnak Székelyföld nyárádmenti bejáratánál

Európai uniós alapokból testvértelepülési találkozót szerveznek Lőrincfalván. A július 18-21 között sorra kerülő rendezvényen a község bejáratánál székelykapu avatásra is sor kerül.

Szekelykapu

Iszlai Tibor polgármestertől megtudtuk, hogy a székelykapu állításának ötlete már két éve megszületett, azonban mindeddig anyagi okok miatt nem sikerült azt megvalósítani.

„A kapun belépve tulajdonképpen megérkezünk nyárádmentére, Székelyföldre és a községbe is. A kapuállítással Székelyföld, nyárádmenti bejáratát jelezzük”– mondta Iszlai Tibor polgármester.

A falavatásra kerülő székely kapu két és fél méter széles, három és fél méter magas. „Az önkormányzat az egész utat átfogó kaput szeretett volna állítani, a sűrű forgalom miatt ez nem lehetséges, ezért egy kisebb székelykaput állítunk. Azt gondolom, hogy a kapu felállításának szimbolikus értéke sokkal nagyobb”- hangsúlyozta a polgármester.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    A kapu elején a szokásos üdvözlő feliratokon kívül az is szerepelni fog, hogy „E kapun belépve megérkeztél Székelyföldre”, míg a hátoldalán az, hogy „Székelyföld visszavár”.

    A Berze Katalin és Berze László faragómesterek által készített székelykapu, avatóünnepségére július 21-én, délután 5 órai kezdettel kerül sor.

    Share this post

    PinIt
    scroll to top