Szembeötlő bérek a Transilvania repülőtéren

A vidrátszegi repülőtér alkalmazottjait nem érinti a gazdasági krízis. Legalábbis erre a következtetésre jutottak a megyei tanácsosok a tegnapi rendkívüli tanácsülésen, amikor alaposan kielemezték a Transilvania repülőtér helyzetéről készült részletes jelentést.

Lokodi Edit Emőke, a Maros Megyei Tanács elnöke úgy nyilatkozott, a légikikötő alkalmazottjainak bérezésére szánt összeg idén sem nagyobb, mint tavaly. Mégis, a repülőtér személyzetének fizetése jóval magasabb, mint más, a Megyei Tanács alárendeltségében lévő intézmények alkalmazottjainak havi bére – fejtette ki a tanácselnök.

Példának okáért Lokodi Edit megemlítette, a Transilvania repülőtér takarítónője háromszor annyit keres egy hónapban, mint a Megyei Tanács egy alkalmazottja, vagy a tanácshoz tartozó más intézmények dolgozója.

Ugyanakkor, a repülőtér igazgatójának a fizetése sem egy szerény összeg. Mihail Poruţiu, megyei tanácsos szerint, Ştefan Runcan több mint 10 ezer lejes havi bérért vezeti a légikikötőt. A Transilvania igazgatója azonban nem kívánta részletezni sem a saját, sem pedig az alkalmazottjainak fizetését.

A tegnap megtartott rendkívüli ülésen végül azt a döntést hozták meg a tanácsosok, hogy 2012. májusáig új Közigazgatási Tanácsot neveznek ki a Transilvania repülőtéren.

Foto: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top