Szemétben is „úsznak” a román tengerparton üdülő turisták

A kép láttán nyugodtan megállapíthatjuk, hogy a román tengerparton nyári szabadságukat töltő turisták szeme elé egyszerre tárul a nyugtató tenger, és a parton levő óriási szeméttelep ellentmondásos látványa.

mamaia-tengerpart

Az először Facebookon terjedő fotót a román Ziua de Constanta nevű helyi lap osztotta meg weboldalán. A fényképen az egyik legnépszerűbb üdülőtelep, Mamaia, homokos partja látható. A leírás szerint így néz ki a tengerpart a nap végére.

A konstancai lap a következőképpen kommentálta a képet: “Az apokaliptikus felvétel sajnálatos módon nem egy horrorfilmből való, hanem a konstancai mindennapok része. Így néz ki a mamaiai tengerpart, “zárórakor”, amikor a turisták és helybeliek többsége már összepakolt és hazament. Van itt minden: eldobott vagy homokba beásott pillepalack ezrével, üres sörösüvegek, zacskók, papírdobozok, szétköpködött tökmag- és napraforgómag-héj, és még mi minden! Aztán siránkozunk, hogy másoknál tiszta és finom a homok, miközben minket eláraszt a szemét”, írja a mediatica.ro.

Share this post

PinIt
scroll to top