Szemeteltél? Akkor fizess!

Körülbelül így hangzana a jelmondata Dorin Florea polgármester újabb kezdeményezésének. Ha jobban meggondoljuk, igaza is van: már ideje tenni valamit az ellen, ahogy városunk különböző utcái, negyedei, épületei – mint például az Aranykakas – kinéznek!

Mint ismeretes, a városfő újabb adó bevezetését tervezi: a szemét-adóról van szó, amelyet Florea azért tart fontosnak, hogy vele megfékezze az utcán való szemetelést, illetve a lakóházak és tömbházak körüli háztartási hulladék szétszórását. A polgármester ugyanis úgy véli, a város lakosságának többsége rendezett, civilizált, de sajnos mindig vannak személyek, akik kilógnak a sorból – őket szeretné Florea az új illetékkel rendre tanítani.

A városfő pár épületre hivatkozott, amikor az általa javasolt új törvényről is beszélt. Mert az adó mellé egy olyan törvényt hozna létre, amely engedélyezné az elhanyagolt ingatlan zálogosítását, amennyiben azt a tulajdonosa nem tartja karban. Florea úgy nyilatkozott, szégyen, ahogy az Aranykakas vendéglő és a Somos tetői egykori vendéglő épülete kinéz! A tulajdonosok kisujjukat sem mozgatják értük, így a hajléktalanok és a kóborállatok otthonául szolgálnak, és persze állapotukkal a város kinézetét rombolják. Ezért lenne jó egy ilyen törvény – folytatta Florea –, amellyel vagy tettre bírnák a birtokost, vagy elvennék tőle az ingatlant.

Share this post

PinIt
scroll to top