Szeptember 12-éig felfüggeszti minden romániai járatait a Blue Air

Szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát a Blue Air – közölte kedden a légitársaság.

Szeptember 12-éig felfüggeszti minden romániai járatait a Blue Air

A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják fedezni a napi működési költségeket.

A külföldről Romániába tartó járatok kedden, szeptember 6-án menetrendszerűen közlekednek – teszi hozzá a légitársaság.

A közlemény szerint a Blue Air számláit röviddel azt követően zárolták, hogy egy magas rangú közhivatalnok – az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság elnöke – arról győzködte a lehetséges utasokat, hogy ‘ne vásároljanak többé Blue Air jegyeket’.

A cég képviselői szerint ez a lejárató kampány a Blue Air-be vetett bizalom elvesztéséhez vezetett, ami több mint ötmillió eurós veszteséget okozott a társaságnak. A kialakult helyzet következtében a társaság legfontosabb beszállítói nyomást gyakorolnak rájuk, hogy előre fizessék ki a napi működéshez szükséges összegeket, ami a zárolt számlák miatt lehetetlen.

Ugyanakkor elakadtak a Blue Air részvényesei és két potenciális befektető közötti tárgyalások is, és a vállalat nem kap segítséget abban, hogy a légiközlekedési ágazat történetének legsúlyosabb, 2 és fél éve éve tartó válságában elszenvedett csapások hatásait elhárítsa – olvasható a Blue Air közleményében.

Share this post

PinIt
scroll to top