Szijjártó Marosvásárhelyen: Dragnea megígérte, hogy megoldódik a katolikus iskola helyzete; nincs okunk kételkedni a szavában

A párbeszédben hisz, nem a médián keresztüli üzengetésben – nyilatkozta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Marosvásárhelyen a római katolikus teológiai líceum újraalapításával kapcsolatban.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Szijjártó rámutatott, a jelenlegi román kormánnyal való együttműködésük során bebizonyosodott, hogy párbeszéddel sok olyan dolgot el lehet érni, amelyeket korábban nem tartottak volna lehetségesnek. Hozzátette, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ígéretet tett arra, hogy megoldódik az iskola újralapítása körüli probléma, és bíznak benne, hogy ez így is lesz.

„Én azt gondolom, hogy az helyes, ha a két kormány meg tud beszélni egymással nehéz ügyeket is, mert akkor van esély a megoldásokra. A legnagyobb kormánypárt elnöke megígérte a magyar miniszterelnöknek – és a legutóbbi személyes találkozásunkkor Bukarestben nekem ezt meg is erősítette -, hogy amit ő vállalt a marosvásárhelyi katolikus iskola újraalapítása körül, azt teljesíteni fogja. Mi komoly embernek ismertük meg Dragnea elnök urat, nem gondolom, hogy okunk lenne kételkedni a szavában, tehát nagyon reméljük, hogy a katolikus iskola újraalapítása meg fog történni” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Szijjártó.

Forrás: AGERPRES

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Share this post

    PinIt
    scroll to top