Szilvaíz főző fesztivált szerveznek Marosjárán

Kolcsár Gyula Gernyeszeg polgármesterének és Marosjára testvértelepülésének, Demecser város önkormányzatának kezdeményezésére szeptember 7-én, szombaton egész napos rendezvény keretében szervezik meg első alkalommal a szilvaíz főző fesztivált.

szilvaizA fesztivál pénteken szilvamagolással indul, a lekvár főzés szombaton reggel 6 órától kezdődik a marosjárai kultúrotthon előtti téren.

Délután két órától Demcser város fúvószenekarának felvonulását követően kulturális programsorozatot tekinthetnek meg a fesztiválra látogatók, mely keretében lesz néptánc, könnyűzene illetve az lekvár főzést szabadtéri bulival zárják.

„Köztudott, hogy Marosjára szilvatermő vidék, ezt a természeti adottságot kihasználva gondoltunk arra, hogy első alkalommal megszervezzük a szilvaíz főző fesztivált. Nagyon remélem, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerül hagyományt teremteni, mellyel Marosjárát még jellegzetesebbé tesszük. Bízom abban, hogy sokan ellátogatnak majd a fesztivál helyszínére, hiszen a lekvár főzés mellett egy gazdag kulturális programmal is készültünk”– nyilatkozta Kolcsár Károly, Gernyeszeg polgármestere.

Share this post

PinIt
scroll to top