Színház, Mozdul(h)atlanok, cirkusz és trailerek a Félszigeten

A Művésztelep és a PORT.ro Movie&Dance Tent idén isi kihagyhatatlan lesz a művészetek iránt érdeklődő félszigetezőknek. Színház, cirkusz, trailer-maraton és az animációs filmek története vár itt, de a művésztelep szelleme nem helyhez kötött: ha a Félszigeten bárhol szobrokat látsz, vigyázz, hogy pózolsz mellettük, mert egy óvatlan pillanatban megölelhetnek!

A sepsiszentgyörgyi M Studiónak köszönhetően az idei Félszigeten naponta mozgásszínházi workshopokra kerül sor, péntek este improvizációs tűzgyakorlatokra, vasárnap pedig A behajtó című fizikai színházi előadásukra kerül sor. A Zirkobajka nemzetközi cirkuszi csoport, amely kilenc amatőr és félamatőr tagból áll, akik Németországból, Lengyelországból, Törökországból, Ausztriából vagy épp Romániából érkeztek,szintén tart workshopokat, vasárnap este pedig előadásuk is lesz Lna Llena címen.

A Trailerfüggők Félszigetét idén augusztus 24-én szervezik meg, a háromórás trailer-összeállítás előtt egy nappal azonban az animációs filmek történetével is megismerkedhetünk.

Mint már említettük: a Félszigeten nem minden szobor áll egy helyben! Láttál már élő időtlenséget? Szemeztél már szobrokkal? Szeretnéd érezni  a feszültséget a mozdulatlanságukban? Megnyomnád a ”pause” gombodat egy pillanatra a pörgésben?

Akkor gyere el a Mozdul(h)atlanok – The Stoppers élő szoborpark happeningjére. De szobrok ezek vagy élő emberek?  Mikor melyik! Sőt, egyszerre mindkettő!

Szoborpark happening délelőtt a Művésztelepen, délután szétszórva az egész Félsziget területén  a sepsiszentgyörgyi drámaosztály volt és jelenlegi növendékeivel.

Vigyázat! A szobrok bármelyik pillanatban megmozdulhatnak!

Ha a művészek megihlettek, a Művésztelepen naponta 11 és 23 óra között a kézműves tevékenységeket is kipróbálhatod. Ha szeretnél emlékbe egy portrét vagy karikatúrát magadról, 15 lejért elkészítik, az arc- és a testfestés 10 lejbe, a hairstyling szintén 10 lejbe, a henna tetoválás pedig 15-20 lejbe kerül.

A Művésztelep teljes programja itt érhető el.

Share this post

PinIt
scroll to top