Szintet lépett a Vásárhelyi Forgatag

Az eddigi legnagyszabásúbb Vásárhelyi Forgatag zárta kapuit vasárnap, szeptember 2-án. A szervezők örömmel és hálával tapasztalták, hogy minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az idei rendezvény programjai iránt. A Kultúrpalotában megszervezett események, a színházi előadások teltházzal zajlottak, minden eddiginél többen látogattak el az új helyszínről jelentkező Szférába, zsúfolásig telt minden nap a Borudvar. Hétfőtől csütörtökig naponta közel háromezren vettek részt a Forgatag programjain, míg a hétvégén zajló eseményekre és koncertekre naponta mintegy 15 ezren voltak kíváncsiak.

Szintet lépett a Vásárhelyi Forgatag

„Szintet lépett a Vásárhelyi Forgatag” – mondta Portik Vilmos főszervező annak kapcsán, hogy sikerült ebben az évben színvonalas Színházi Forgatagot kínálni a marosvásárhelyieknek. Ez a fejlődés azonban nemcsak ebben mutatkozott meg. Az eddigi legnagyszabásúbb rendezvényt sikerült megszervezni, amelyen a minőség volt a cél. Már első nap óriási volt az érdeklődés a Forgatag programjai iránt, és ez egész héten nem hagyott alább.

A szervezők által összeállított közel 340 program mintegy 40 helyszínen zajlott és több mint 50 önkéntes szorgoskodott, segítette a munkát az elmúlt egy hétben. 30 társszervező intézmény és egyesület csatlakozott idén a Forgatag programjaihoz, és közel 60 vállalkozás támogatta a rendezvényt.

Hétközben a Téka udvara és a marosvásárhelyi vár telt meg élettel, a Kultúrpalota és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csalogatta kiállításokra, előadásokra a marosvásárhelyieket, péntektől pedig a Liget vált a forgatagozók fő helyszínévé, ahol idén első alkalommal került megszervezésre a 14 néptáncegyüttest felsorakoztató Folknap.

A Vásárhelyi Forgatag két közkedvelt rendezvénye, a Borudvar és a Szféra programjai is rengeteg marosvásárhelyit vonzottak. Már szerdán zsúfolásig telt a Borudvar, amely nemcsak a borkóstolók, hanem a jó beszélgetések, találkozások helyszínéül is szolgált. A Kortárs Művészeti Műhely, a Szféra új helyre költözött, de jó helyszínnek bizonyult a régi Európa Gimnázium udvara, ahol sokan megfordultak a hétvége alatt.

Népszerű rendezvény volt a Bolyai-pályán megszervezett családi sportnap is, a szervezők örömmel jelentették be, hogy még a Vásárhelyi Forgatag alatt sikerült felkapcsolni a sportpálya fényeit, amelyre oly régen vártak. Remélik, a Forgatag alatt megszervezett adománygyűjtő rendezvények tovább segítik a pálya felújítását.

Ebben az évben is a Forgatag mellé állt a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal és a Maros Megyei Tanács. A szervezők ugyanakkor megköszönik a csendőrségnek, rendőrségnek és helyi rendőrségnek a szakszerű hozzáállást és magatartást, és azt, hogy mindent megtettek a biztonságért a rendezvény alatt.

Köszönik mindazoknak, akik részt vettek a 6. Vásárhelyi Forgatagon, hogy ebben az évben is civilizált körülmények között zajlott le a rendezvény.

Share this post

PinIt
scroll to top