Takarékoskodniuk kell a családorvosoknak a védőoltással

Megérkeztek az influenza elleni védőoltások Maros megyében. A gond csak azzal van, hogy a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által megrendelt dózis felét küldték most el, így családorvosonként 15 oltóanyag jut egyelőre a pácienseknek.

A családorvosoknak dönteniük kell, hogy mely betegeknek adják be a védőoltást. Ez azonban nem könnyű, mivel egyes családorvosoknál több száz páciens is feliratkozott a védőoltásra.

A Megyei Közegészségügyi Igazgatóság idén csupán 6400 dózist rendelt meg az oltóanyagból, holott a megyében közel 75 ezer lakost kellene beoltani. Az intézmény azt reméli, a közeljövőben az Egészségügyi Minisztérium kiegészíti majd az oltóanyagok számát. Addig viszont, a családorvosoknak boldogulniuk kell a közöttük szétosztott 15 oltóanyaggal.

Elsőként a 65 év felettiek, kronikus betegek, szív- és légúti betegek, cukorbetegek, gyerekek és vesebántalmakkal küszködők részesülhetnek az ingyen oltásban. Akik pedig nem tartoznak egyik kategóriába sem, a gyógyszertárakban vásárolhatják meg az influenza elleni dózist.

Share this post

PinIt
scroll to top