Támogatás a fiatal vállalkozóknak

Állami támogatásban részesülnek mindazok a fiatalok, akik cégalapítás mellett döntenek. A kormány ugyanis akár 10 ezer euróval is finanszírozza a fiatal vállalkozók újonnan megnyitott üzleteit, amennyiben azok kérvényezik a segítséget.

Az állam idén összesen 21 millió lejjel támogatja a friss üzletembereket. Az összeghez való hozzájutáshoz pedig csupán egy üzleti tervet kell összeállítani, majd beiratkozni a Mikrovállalkozások Alapítását és Fejlesztését Serkentő Országos Programba.

A jelentkezés további feltétele az, hogy az illető üzletember ne legyen 35 évnél idősebb, valamint az, hogy ne legyen adminisztrátor, részvényes vagy részestárs valamely más vállalatnál. Ha ezeket a feltételeket teljesíti, az illető bejegyezheti a cégét, majd keresnie kell legkevesebb két munkatársat.

További kötelességei az újdonsült üzletembernek az, hogy a profitja legkevesebb 50%-át évente be kell, hogy fektesse, ugyanakkor az alkalmazottjait meghatározatlan időre kell megtartania.

Az üzleti terv összeállítása után a következő honlapon iratkozhatnak fel az érdeklődők a támogatásra: http://programenationale2011.aippimm.ro, február 22.-től kezdődően.

A finanszírozásra szánt pénzösszegből körülbelül 600 új vállalatra jut, ahhoz pedig, hogy valaki elnyerje a támogatást, minimum 60 pontot kell összegyűjtenie a leadott dokumentumok értékelése után.

Több előnye is van ennek az állami hozzájárulásnak: egyrészt nem kell visszafizetni, másrészt a vállalat mentesül 4 alkalmazott után járó illetékek fizetése alól, harmadrészt pedig nem kell adót fizetni az Országos Cégbíróságnál sem a vállalat alapításakor.

Végül, a kapott pénzt számos célra fel lehet használni: terület vásárlására, felszerelésekre, haszonjárművekre, nyersanyagra, sőt még az alkalmazottak fizetésére is, a cég elindításakor.

Share this post

PinIt
scroll to top