Tanácsülés a távhőszolgáltatásért

tanacsA Helyi Tanács rendkívüli tanácsülést hívott össze a jövő hétre, hogy döntést hozzon a marosvásárhelyi távhőszolgáltatás sorsáról. A tanácsosok három hónapra hosszabbítanák meg a jelenlegi szerződést a Locativval.

Mint ismert, a jelenlegi szolgáltató, a Locativ Rt. licensze a hőszolgáltatásra nézve idén szeptemberben jár le. Azonban a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal megkötött közreműködési szerződés április 9-én érvényét veszti. Hogy mi történik a licensz lejárta után azzal az 1700 fogyasztóval, aki még mindig a rendszerhez csatlakozik, nem tudni.

Jelen pillanatban az önkormányzat több mint felét állja az elfogyasztott gigakalória árának. Csupán tavaly októberben, amikor a Locativ csak melegvizet szolgáltatott, a költségek 1000 lejre emelkedtek. Főként nyáron, amikor csak melegvíz kerül a fogyasztókhoz, gazdasági szempontból a szolgáltatás teljesen haszontalan – állítja Ionela Ciotlăuș, Marosvásárhely alporgármestere. A március 26-án tartott ülésen az alpolgármester hozzátette, a tanácsosoknak alaposan végig kell gondolniuk, folytatják-e a ésőbbiekben is a távhőszolgáltatást, vagy sem.

Jelenleg 1700 fogyasztó csatlakozik a rendszerhez. Többségük szociális lakások és garzonok lakója, viszont vannak közöttük közitézmények is.

Share this post

PinIt
scroll to top