Tánczos Barna: felszólítom a Blue Air-t, hogy azonnal indítsa újra a járatokat

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kedden kijelentette, hogy indokolatlannak tartja a Blue Air döntését a járatok felfüggesztéséről. A miniszter felszólítást intézett a légitársasághoz, hogy azonnal indítsa újra a járatokat, és tegyen eleget az utasokkal szembeni kötelezettségeinek.

Tánczos Barna: felszólítom a Blue Air-t, hogy azonnal indítsa újra a járatokat

Fotó: Facebook

Tánczos elmagyarázta, hogy a Blue Air számláit a Környezetvédelmi Alap Igazgatósága (AFM) zároltatta, mert a légitársaság 28 millió lejt meghaladó összeggel tartozik neki.

‘A járatok felfüggesztésére vonatkozó döntés teljesen indokolatlan. Az, hogy a számlákat zároltatta az AFM, semmiképpen sem indokolja a légitársaság összes járatának azonnali felfüggesztését. Felszólítom a Blue Air-t, hogy azonnal indítsa újra a járatokat, teljesítse az utasokkal szembeni kötelezettségeit, teljesítse az állami költségvetéssel szembeni kötelezettségeit is, haladéktalanul lépjen kapcsolatba az AFM-mel, kérje a törlesztés átütemezését, és törvényes úton vessen véget ennek a nézeteltérésnek’ – mondta a miniszter.

Az ügyben megszólalt Nicolae Ciucă miniszterelnök is. Kijelentette, a román hatóságok nem hagyhatják, hogy a román állampolgárok külföldi repülőtereken rekedjenek. ‘Háromezer román állampolgárról van szó’ – tette hozzá. Azt is elmondta, a helyzet megoldása érdekében már tárgyalt Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel.

A Blue Air kedden jelentette be, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják kifizetni a napi utak költségeit.

Share this post

PinIt
scroll to top