Tavaly 84 kábítószer-felhasználó fiatal részesült segítségben Maros megyében

A tavalyi év folyamán 84 Maros megyei fiatal kábítószer-felhasználónak nyújtottak segítséget, mondta el Aleodor Roman, az országos drogfogyasztás elleni központ Maros megyei vezetője. Pénteken tizennegyedik alkalommal hirdették meg Az én drogellenes üzenetem című kreativitási vetélkedőt.

A kábítószer-ellenes kampányt vezető szakember elmondta, a felhasználók száma jóval magasabb lehet, ugyanis nem minden drogfogyasztó fiatal kerül az általuk működtetett központba, és az iskolákban sem végeznek felméréseket.

Az én drogellenes üzenetem című kreativitási vetélkedőt 2006 óta hirdetik meg Maros megyében a megyei tanfelügyelőség és az ifjúsági minisztérium segítségével. Maros megyében a vetélkedőt egyetemisták számára is kiterjesztették – mondta Roman.

Román vagy magyar nyelven írt esszével, rövidfilmmel, képzőművészeti alkotással jelentkezhetnek az országos megmérettetésre azok a fiatalok, akik fontosnak tartják felhívni társaik, a közvélemény figyelmét a hallucinogén szerek fogyasztásának veszélyeire.

“Tavaly országos szinten első díjat nyertek az Unirea főgimnázium diákjai a rövidfilm kategóriában. Egy különleges rövidfilmet készítettek, amelyet a drogellenes tájékoztatóinkon azóta is használunk” – nyilatkozta Roman, aki szerint tavaly több mint 200 diák vett részt a vetélkedő megyei szakaszán.

Idén május 5-éig várják az alkotásokat.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top