Tegnap is tüntettek Marosvásárhelyen

Vasárnapot követően tegnap, azaz hétfő este is folytatódtak a tüntetések Marosvásárhely utcáin. Közel 1000 fős tömeg gyűlt össze ismét a főtéren, a tiltakozók pedig ezúttal a város két lakónegyedét is bejárták.

A hatóságok több tíz csendőrt mozgósítottak tegnap este a rend fenntartásának érdekében, de a közbiztonságiaknak most sem akadt más dolguk, minthogy a tömeget kísérjék az útvonalon.

A gyülekező 18 órakor volt, a virágóránál, ahol ezúttal sem maradtak el a Kormányt és az elnököt szidó jelmondatok. Ezt követően, a tömeg a Városháza felé indult, onnan a Győzelem téri Vértanúk emlékművéhez, majd vissza a virágórához, ahonnak a Bolyai utcán a Tudor lakónegyed felé vették útjukat.

Miután bejárták a negyed főbb utcáit – a Ştefan cel Mare, Fortuna, Corina, Gyémánt piac térsége, Merészség utca, Pandúrok útja útvonalon –, a tüntetők a Kövesdomb felé irányultak, ahonnan ismét visszasétáltak a városközpontba. Azok számára is volt szavuk, akik a menetet az erkélyről vagy az ablakokból figyelték: „Ne az erkélyben álljatok, mert úgy éhen haltok!”

A tegnap esti tiltakozóakció néhány óráig tartott, és körülbelül 23 óra 15 perckor ért véget, amikor a tömeg megérkezett ismét a főtérre.

A masírozás során olyan mondatok hangzottal el, mint például Băsescu, ne feledd, Románia nem a tied!” vagy „Az a kicsi és az a vak átverte a népet!”. A táblákon pedig, amelyekkel a marosvásárhelyiek a helyszínre érkeztek, a „Légy több, mint egy juh a nyájban!”, „Le Băsescuval!”, „A diktátorok télen mennek el!”  vagy „Románia, ébredj!” feliratok voltak olvashatók.

A közúti forgalmat csak a főbb útkereszteződésekben bénította meg a tiltakozó tömeg, de a törvény emberei azonnal bekapcsolódtak a forgalom irányításába. Egyébként a tegnap esti marosvásárhelyi tüntetés is békésen zajlott, és incidensmentesen zárult.

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top