Tegnap startolt a 2011-es Segesvári Film Fesztivál

Pár nap erejéig Segesvár a román film fővárosa lesz, ugyanis június 23. és 25. között, immáron harmadik alkalommal szervezik meg a Segesvári Film Fesztivált.

Az idei rendezvény összesen 18 produkciót mutat be, amely közül 8 hosszú film, 7 rövid film és 3 dokumentumfilm kerül vetítésre, a Központi téren, a Kultúrotthonban és az Aristocrat Clubban. A programot a legjobb hazai díjazott filmekből válogatták össze, 2010–2011-ből.

Ma – június 24.-én például, a Központi téren a „Morgen”, az „Aurora”, a „Szia! Hogy vagy?”, illetve a „Mozi karaván” című, többszörösen is díjazott filmek kerülnek filmvászonra. Az Aristrocrat Club pedig a fiatal rendezők rövid filmjeinek, valamint a „Kapitalizmus, a titkos receptünk” és a „A világ, ahogyan Ion B. látja” című dokumentumfilmeknek ad otthont.

Hogy senki se maradjon le egyik filmről sem, a szervezők úgy döntöttek, a kínálat nagy részét újravetítik a „Mihai Eminescu” Kultúrotthonban.

További meglepetés pedig az, hogy a rendezvényen jelen lesznek a hazai mozi nagy nevei is, mint például Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Hajdu Szabolcs, ugyanakkor Clara Vodă, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Ozana Oancea, Dana Voicu színészek, és sokan mások.

A belépés díjtalan.

Share this post

PinIt
scroll to top