Tévedésből lőtte le a tanút a rendőr Marosvécsen

Súlyos baleset történt ma Marosvécsen. A marosvécsi rendőrség egyik alkalmazottja tévedésből lőtte le a tanút, aki éppen neki segédkezett egy lopás ügyében.

A rendőr és a tanú a Bátos közsséghez tartozó dedrádi erdőben épp egy gyanúsítottat akart elfogni, amikor a rendőr fegyvere tévedésből elsült. A 42 éves férfi súlyos sérülésekkel került a megyei kórházba.

A megsérült férfi veje annak a személynek, akinek udvarából eltűnt egy szekér lovastól, s épp a tolvajok üldözésével volt elfoglalva a rend őre és a lopást igazolni tudó tanú, írja a Székelyhon.ro.

A károsult veje felismerte a szekeret és a lovat. A szekérben két személy ült, akik a rendőr láttán az erdőbe menekültek, ott szétváltak, s külön-külön próbáltak egérutat nyerni. A rendőr megállásra szólította fel az egyik menekülőt, majd a fegyver használatával fenyegette. Amikor az egyenruhás megpróbálta mozgásképtelenné tenni a gyanúsítottat, az lábon rúgta. Ettől elvesztette egyensúlyát, és ekkor sült el véletlenül a fegyver, amely fejtájékon sebesítette meg a rendőrt segítő tanút. A sérültet a marosvásárhelyi megyei sürgősségi klinikai kórházba szállították – tájékoztatott Livia Popa rendőrbiztos, a felügyelőség szóvivője.

Forrás: Székelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top