A TIFF is beszáll a Kultúrpalota 100 ünnepségsorozatba

Szeptember 13-a és 15-e között Marosvásárhelyre is beköltözik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál – olvasható a TIFF honlapján közzétett közleményben. A Kultúrpalota építésének 100. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozat részeként három helyszínen, a palota mellett a Színház téren és az egykori Aranykakas vendéglő udvarán is filmeket nézhetnek a mozikedvelők. 

tiff-maros

A vetítéseken kívül filmes szakemberek is Vásárhelyre érkeznek: ott lesz Horaţiu Mălăele, Silviu Purcărețe, Stere Gulea és Iulia Rugină rendezők, és Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol és Dorian Bogută színészek.

A háromnapos eseményen olyan román filmeket vetítenek, mint a Vidám temetés (Funeralii fericite), Kommunista vénasszony vagyok (Sunt o babă comunistă), Love Building, Valahol Palilulán (Undeva la Palilula), Egy felhő árnyéka (O umbră de nor), Itt… azaz ott (Aici… adică acolo). Magyar filmek közül Deák Krisztina Aglajája és Kincses Réka Szülőföld, szex és más kellemetlenségek című alkotása lesz ott.

Az esteket koncertek zárják, így Vásárhelyen fellép a Fanfara Ciocârlia, a Șuie Paparude, a Grimus, Eugenia, Domino, SILENT STRIKE és Dan Basu’, Dj K-lu, valamint Dj Sauce.

Forrás: Transindex.ro

Share this post

PinIt
scroll to top