Tilos lesz fűszertartóban tálalni az olajat

olaj

Az éttermeknek nem lesz szabad olajat felszolgálniuk az asztaloknál, az eddig megszokott fűszertartókban. Az európai tisztviselők ugyanis egyszer használatos üvegeket rendeltek el, a nedű tálalására.

Január 1-től hiába keresnénk az olajat az asztalon, a só és bors mellett, de még az ecetet sem! A vendéglátóknak ugyanis tilos lesz olyan edényben, tartóban tálalni ezeket az ízesítőket, amelyeket újra lehet tölteni. Az Európai Unió komoly változást követel: az éttermek egyszer használatos vagy zárt üvegben kínálják ezeket vendégeiknek.

Az Európai Tanács a higiénia mértékének a növelésével indokolja a döntését, továbbá ezzel a módszerrel igyekszik biztosítani a vendégek számára az eredeti, minőségi alapanyagokat, elkerülve a vízzel való hígítást.

A kezdeményezést az Unió 27 tagországából 15 támogatja, beleértve a kontinens nagy olajtermelőit is – Olaszországot, Spanyolországot, Portugáliát és Görögországot.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

  Az éttermek tulajdonosai azonban nem értenek egyet a döntéssel, és azt állítják, az intézkedéssel hatalmas nyereséghez juttatják hozzá az ipari termelőket, de megsemmisítik a kisvállalkozásokat és a kézműves termelést.

  A határozat mindemellett mosolyt és csípős megjegyzéseket is gerjesztett a sajtó képviselőinek a körében. A német Süddeutsche Zeitung például azt írja, ez az „egyik legfurcsább döntés a legendássá vált szabály után, amely az Unió területén eladott zöldségek formáját szabta volna meg.” 5 évvel ezelőtt ugyanis az Európai Unió azt szerette volna bevezetni, hogy a kereskedelembe bocsátott zöldségeknek és gyümölcsöknek tökéletes alakjuk legyen, viszont rövid idővel a megfogalmazása után, felhagytak a törvény bevezetésével.

  Forrás: Twice.hu

  Share this post

  PinIt
  scroll to top