Tíz személyt menesztenek a Nyugdíjpénztártól

Bár legtöbbször a jelenlegi személyzettel is alig győzik ellátni a különböző gondokkal hozzájuk forduló nyugdíjasokat, a leépítés szele a Maros Megyei Nyugdíj- pénztárt sem kerülte el. Szeptember közepétől tíz személyt menesztenek.

A Nyugdíjpénztárnál az előírások szerint 15 állást kellett megszüntetni. Az intézmény 102 alkalmazottat foglalkoztat, és a leépítést követően 87 fôs személyzet marad. A felszámolásra ítélt 15 állásból 4 betöltetlen volt, egy személy pedig önszántából mondott fel, így 10 alkalmazottól kellett megválni – áll a pénztár közleményében.

Az intézmény vezetősége augusztus 13-án írásbeliből és szóbeliből álló versenyvizsgát szervezett, és az ezen elért pontszámok alapján döntötték el, kiknek a munkaviszonyát szüntetik meg szeptember közepétől.

Ám azok, akik maradnak, sincsenek könnyű helyzetben, hiszen csökkentett bérért jóval több munka hárul majd rájuk. Hogy hogyan állnak helyt ebben a helyzetben, nem sikerült megtudnunk az intézmény vezetőjétől, ugyanis Morent Ilona igazgatónő pihenőszabadságon van.

Forrás: Népújság

Share this post

PinIt
scroll to top